Til minne om Gunnar Hannevig

På torsdagen tok jeg farvel med en kjær venn og tenniskamerat. Gunnar Hannevig ble 96 år, han var født i 1923 og sovnet stille inn den 3.mars 2020.  Jeg hadde kjent ham i over 35 år. Han var en utrolig snill, tålmodig og hyggelig mann som levde sitt liv for andre.

Gunnar med flere på veggen i Svelvik
Bildet fra Svelvik, min bror og Gunnar foran til venstre. Pluss en rekke andre tennispersonligheter fra Vestfold på denne tiden og senere.

Det var igjennom tennismiljøet i Tønsberg jeg ble kjent med ham. Når min bror og jeg mistet vår far ganske tidlig ble han en slags reserve pappa for oss to. Han kunne gjerne hente oss for at vi skulle komme på treninger, og åpnet også sin arbeidsplass for oss, så vi kunne komme når det skulle være. Han drev på den tiden Odd Fellow selskapslokaler i Tønsberg, og når jeg kom innom vanket det gjerne snitter og annen god mat som jeg knapt hadde hørt om tidligere.

Han hadde et godt humør, og var en tidsoptimist akkurat slik som meg selv. Så han lærte meg snart dette ordtaket:

 Bedre for sent enn aldri!

Gunnar ville gi meg et innblikk i kunst og musikk, jazz og klassisk var noen av han sine store lidenskaper, og det gav meg en innsikt i en ny verden. Samtidig ble det forskjellige badeturer i svømmehallen og ute ved sjøen.

Etter hvert ble jeg også kjent med hans kone, og ble invitert hjem ved forskjellige anledninger. I min ungdomstid hadde jeg det ikke alltid så godt, og spesielt ungdomskolen var svært tøff, så derfor var det alltid hyggelig å føle seg velkommen hos Gunnar.

Gunnar var i flere perioder både formann, banemann, turneringsleder og trener i Tønsberg Tennisklubb. Gunnar og jeg satte i lange perioder i styret, vi utførte da utallige dugnadstimer sammen. Gunnar ble æresmedlem i klubben.

Ildsjelen Gunnar brant for å gjøre samfunnet til et bedre sted, og var derfor også engasjert i Human-Etisk forbund hvor han også tok på seg ledervervet i mange år. Han fortalte meg mye om deres arbeid og deres borgerlige konfirmasjoner, noe som var helt nytt for meg.

Jeg husker Gunnar som en særdeles sprek fyr, og spesielt feiringen av hans 70 årsdag som var noe utenom det helt vanlige.

Gunnar Hannevig 1923-2020
Leif Gunnar Hannevig

I først omgang spilte vi tennis, så bowling og så squash sammen før vi kjørte en time Go-CART, og for så å avslutte det hele med Pizza på byen. Har vel aldri opplevd noe lignende jubileumsfeiringer siden den gangen…

De siste årene av livet sitt bodde han på Ullern i Oslo i nærheten av sin datter og sine barnebarn. Han var svært glad og stolte av dem, og han var ikke tvil om at han hadde vært heldig, og at han hadde hatt et godt liv.

Når jeg var innom ham i Oslo ble det noe minitennis på oss, men for det meste gikk vi noen turer og satt på terrassen hans for å prate og sole oss. Han var alltid interessert og vi hadde alltid noe å diskutere.

Det er ingen tvil om at Gunnar var et fantastisk menneske.

Vestre gravlund gamle kapell
Vestre gravlund gamle kapell

Bisettelsen fant sted den 12.mars i Vestre gravlund gamle kapell i Oslo. En verdig seremoni med sang av datteren og andre, flere fine minneord fra familien og en god minnetale fra Human-Etisk Forbund.

Takk for alt Gunnar Hannevig!

 

Odd-Erik Trener

Odd-Erik Helgesen

Trener og leder Gøy med Tennis

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s