Gode minner fra 2016, men ikke bare…

I disse dager for akkurat 4 år siden var det innendørs regionsmesterskap i Arendal for juniorene. Mine elever igjennom flere år, men også noen som akkurat hadde begynt å spille skulle delta i turneringen.

Beste24Min filosofi som trener har alltid vært Opplevelse, Samhold og Trivsel, derfor har vi dratt på mange forskjellige samlinger og turneringer sammen, selv om tennis oftest er en sport for individualister.

beste49

“Never walk alone!” er et slagord som jeg ofte benytter. Det har alltid vært viktig for mine elever at de føler at de er en del av noe større, og at vi er inkluderende og er hyggelige med hverandre. I dette ligger også at vi heier på hverandre og er engasjert i de andre når vi ikke spiller selv, og vi heier også på motstanderne ved gode prestasjoner.

beste62I dette mesterskapet i Arendal 2016 hadde vi mange deltakere med, mens de andre klubbene stilte med maks 2-3 spillere hver. I 2016 var jeg hovedtrener for Tønsberg Tennisklubb

IMG_0679Vi overnattet i et menighetshus noen kilometer unna det flotte tennis-anlegget. Det var svært god stemning der vi campet, og spesielt i den store salen i bedehuset.

Det ble spilt veldig mange kamper fra morgen til kveld denne helgen. Årsklassene var delt opp i single, double og mixdouble.

beste 4

Under helgen fikk vi mange gode nye venner på kryss og tvers av klubbene. På lørdag kveld inviterte vi de andre til et felles besøk på Peppes Pizza noe som falt i god smak.

Peppes Lørdag 3

Nesten alt klaffet og vi tok med oss drøssevis av pokaler hjem, og arrangørklubben Arendal Tennisklubb lurte på om det i hele tatt var mulig.

Hva var det som gjorde oss så gode?

 

 

Slo godt i fra seg
Tønsbergs Blad feb. 2016

 

Rotary TønsbergMen det hadde ikke bare vært enkelt, for helt siden 2013 hadde det vært store utfordringer for meg som tennistrener. En amanuensis ved Universitet i Sørøst Norge som fungerte som sportslig leder og noen andre styremedlemmer i Tønsberg Tennisklubb(TTK) med tilknytning til organisasjonen Rotary skulle gjøre det svært vanskelig for min trenergjerning. Min sønn som hadde vært min dyktige assistent ble bedt om å slutte, lønn ble holdt tilbake, anklaget for å stjele og en hel del annet, fra 2014 mistet jeg jobben 3 ganger før jeg endelig tok farvel med Tønsberg Tennisklubb høsten 2016.Odd-Erik syk av strøm

Alle utfordringene startet med at jeg sto frem i Tønsbergs Blad i 2013 med mine plager og smerter. Undertegnede hadde blitt rammet av elektrostress, noe som tydeligvis skulle være vanskelig å akseptere for flere.

Les mer om det her: http://elektrostress.no/

Hadde det bare stoppet der høsten 2016, med det gjorde det ikke…

I og med at jeg da sto uten arbeid og ønsket å drive med det jeg elsker mest å gjøre, nemlig å drive med tennis, startet jeg og noen andre en ny tennisklubb i Tønsberg. Klubbens navn ble Gøy med Tennis(GMT).

goy-med-tennis-i-avisa
Tønsbergs Blad 22.oktober 2016

I og med dette ønsket vi å lage en klubb som var for absolutt alle. Lav terskel på alle måter uansett økonomi, hudfarge, religion eller annen bakgrunn. Med bakgrunn i  tanken om det lekende menneske som filosof Arne Næss(1912- 2009) fremhevet i mange sammenhenger.

GMT 2016 10

Tiden som fulgte ble vi utsatt for mye forskjellig sabotasje fra styremedlemmer i TTK, kanskje ikke annet å vente… Det kom også mye motstand fra andre steder som var mer uventet…

Etter endt oppdrag hos Tønsberg Tennisklubb hadde de holdt tilbake en lønn på ca. 10 000 kr, og så anklaget de meg for å skylde dem penger. Det hele var snudd på hodet.

Det verste var allikevel at styreleder og nestleder i TTK har påvirket Norges Tennisforbund og Vestfold Idrettskrets slik at jeg ikke kan spille tennisturneringer og lagkamper lengre, jeg har nå stått uten spillerlisens i 2 år. Undertegnede har ønsket mekling hos både Vestfold Idrettskrets og Tennisforbundet for å finne en løsning, men lederne i TTK ønsker ikke å stille opp.

NTFDet som synes mest trist i denne sammenheng er at heller ikke Norges Tennisforbund gjør en innsats for å løse denne tydelige konflikten. Undertegnede har vært i kontakt med flere representanter for forbundet men ingen løfter en finger.

Det er mulig at Norges Tennisforbund har en “hang up” i svunnende tider hvor tennis ikke var en sport for alle. Det må sies at det er mange som har dårlige erfaringer fra inngrodde vaner og mønstre fra den kanten, jeg er ikke den eneste…

Men sånn skal det ikke være lengre, så hvis forbundet ikke får fingeren ut av der det er svært mørkt, så er det vel ikke verre enn å lage et nytt tennisforbund som har verdier og forståelse for den tiden vi lever i NÅ.

Til de som synes dette er en god ide, ta gjerne kontakt med undertegnede når det skulle passe.

Allikvel og uansett synes jeg at tennis som er så utfordrende, gøyal og karakterskapende sport bør være for absolutt alle, så bort med det gamle konservative og snobbete, og inn med mangfold, glede og rimelige løsninger slik at alle kan delta.

Odd-Erik Trener

 

Odd-Erik Helgesen

Leder og trener av Gøy med tennis

932 20312(SMS)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s